lundi 5 décembre 2011

Sunday's Melting pot

Sea salt and rosemary crackers. Half of an avocado. Chickpeas and mixed veg salad. Tofu NoMeatBalls with Tzaziki. Cauliflower red lentil soup...

This soup, i've made bunches after bunches. Thanks to Babette who made me discover the recipe. (Real recipe over there) Sarah Kramer is a genious.

Cauliflower red lentil soup

  • 1 onion, chopped
  • 1 tbsp ginger (fresh or powder, powder i use the Arayuma organic)
  • 2 garlic cloves, minced
  • 1 tsp cumin seeds
  • 1/2 tsp red pepper flakes
  • 1 tsp ground turmeric
  • 2 + 1/2 cups vegetables broth
  • 2 cups cauliflower, chopped into bite sizes
  • 2 tomatoes, diced and center removed
  • 1 cup dry red lentils (and wash these babies first)
  • Cilantro for garnish or dry cilantro about 1/2 tsp
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tbsp oil (for the pot)
  1. In a medium soup pot on medium heat, sauté the onions in oil until translucent. Add the ginger, garlic, cumin, red pepper, and turmeric and sauté for 2 minutes; stir constantly to avoid sticking. Add the stock, cauliflower, tomatoes, and lentils. 
  2. Bring to a boil, then reduce heat. Cover with lid and simmer for 15-20 minutes or until veggies and lentils are cooked.
  3. Add the salt, the cilantro and stir it up. 
  4. Dig into the pan.
  5. Do the double recipe and froze the half.


2 commentaires:

  1. Je suis contente que tu aies aimé cette soupe. Elle est délicieuse et en plus elle est bonne pour la santé... que demander de plus!

    Ton repas a l'air tellement bon. C'est rare que je mets autant de plats différents dans un repas, et lorsque je le fais, c'est souvent des restes qui sont plus ou moins intéressant. Alors que toi, c'est tout le contraire. Quelle marque de craquelins achètes-tu? Et même question pour les boules de tofu et le tzatziki! À moins que ce soit des recettes?

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  2. Les craquelins sont les Wisecrackers, pas vegan les petits maudits par contre. Le Tzaziki est de fontaine santé et les boulettes Yves Cuisine. Je n'aime pas Yves Cuisine habituellement, mais ces boulettes sont bonnes!

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